Holtålen folkebibliotek

   
Velferden : Historien om Statens Velferdskontor for Handelsflåten
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
 • Velferden : Historien om Statens Velferdskontor for Handelsflåten
Språk
 • Språk:
Emne
År
 • 2017
Noter
 • Velferden, Statens Velferdskontor for Handelsflåten som det het i lange perioder, fyller 70 år i 2017. Boka er en hyllest til Velferden og den innsatsen de har gjort for norske sjøfolk gjennom 70 år. Den er en historisk miks av sjøfolks egne fortellinger, og en oversikt over det mangfoldet Velferden representerte. Her er tegninger og historier fra telegrafist Odd Børretzen, og dikt om linjedåp fra Thor Heyerdahl. Boka er spekket med bilder og historier fra et viktig kapittel i norsk maritim historie - fra skipsfartens gullalder som perioden 1955 til 1980 ofte kalles. En epoke der hver tiende ungdom fra hele landet reiste til sjøs i kortere eller lengre perioder. I sine glansdager hadde Velferden plassert velferdssekretærer i så godt som alle større havnebyer verden rundt. Velferden var sjøfolkas kultur, med bøker - filmer - trim og trivsel. Velferden kom ikke bare om bord - de hentet folk til besøk på sine velferdsklubber. Hvem husker vel ikke Steinrøysa bar i Yokohama, Nordahl Grieg stadion i Antwerpen eller Klubben i Gonzales? Her var det svømmebasseng og internasjonale mål på idrettsanleggene, t-bone på grillen og kaldt norsk øl i baren. Mange sjøfolk har også gode minner fra Norway House i San Fransisco og Duchy Hotel i London. Dit sjøfolka kom - der var Velferden.
ISBN
 • 9788299733021
Tilgjengelige
 • 2/2
Venteliste
 • 0 (0)
*000   am
*00151463
*020 $a9788299733021
*245 $aVelferden$bHistorien om Statens Velferdskontor for Handelsflåten$cav Terje J. Eriksen, Roald Evensen og Bjørn Lødøen
*250 $a1. opplag
*260 $aSofiemyr$bBjørgu Forlag AS$c2017
*300 $a192 s.
*520 $aVelferden, Statens Velferdskontor for Handelsflåten som det het i lange perioder, fyller 70 år i 2017. Boka er en hyllest til Velferden og den innsatsen de har gjort for norske sjøfolk gjennom 70 år. Den er en historisk miks av sjøfolks egne fortellinger, og en oversikt over det mangfoldet Velferden representerte. Her er tegninger og historier fra telegrafist Odd Børretzen, og dikt om linjedåp fra Thor Heyerdahl. Boka er spekket med bilder og historier fra et viktig kapittel i norsk maritim historie - fra skipsfartens gullalder som perioden 1955 til 1980 ofte kalles. En epoke der hver tiende ungdom fra hele landet reiste til sjøs i kortere eller lengre perioder. I sine glansdager hadde Velferden plassert velferdssekretærer i så godt som alle større havnebyer verden rundt. Velferden var sjøfolkas kultur, med bøker - filmer - trim og trivsel. Velferden kom ikke bare om bord - de hentet folk til besøk på sine velferdsklubber. Hvem husker vel ikke Steinrøysa bar i Yokohama, Nordahl Grieg stadion i Antwerpen eller Klubben i Gonzales? Her var det svømmebasseng og internasjonale mål på idrettsanleggene, t-bone på grillen og kaldt norsk øl i baren. Mange sjøfolk har også gode minner fra Norway House i San Fransisco og Duchy Hotel i London. Dit sjøfolka kom - der var Velferden.
*650 $aVelferden
*650 $aSjøfartshistorie
*650 $aSjøfart
*650 $aHandelsflåten
*650 $aSjømannsliv$1387.54
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Holtålen folkebibliotekLokal 387.54 V
Ex2Tilgjengelig Holtålen folkebibliotekLokal 387.54 V